Den sociale medie verden

Velkommen til det sociale medie cirkus

Nye tanker her, om den sociale medie verden jeg lever i og en verden jeg selv har valgt at være en del af, på godt og ondt..
For som med alt andet, har den gode sidder og mindre gode.

Der bliver hver dag delt meninger og holdning til alting og jeg lever i et frit land med ytringsfrihed, og ved godt at stikker jeg næsen frem, så må jeg osse se i øjnene, at jeg vil blive set med forskellige øjne.

Det er jeg faktisk osse helt okay med, jeg kan og skal ikke elskes af alle og slet ik derfor jeg er her.

Jeg er MIG, og så længe jeg kan stå inde for mig selv i det jeg gør, så undskyld mit sprog, så jeg faktisk pisse lige glad med hvad folk der ikke kender mig i virkeligheden tænker, er helt færdig med i mit liv, med at bruge tid på hvad andre tænker om mig.

Hvorfor dette indlæg. Jo ud fra min holdning og mening, oplever jeg at der er en stor tendens til, at der skal kommenteres på alt og rigtig tit i en negativ retning.

Hvor blev det de gamle ordsprog af.
“ hvis du ikke har noget godt at sige, så tie stille”
“ behandle andre, som du selv vil behandles “

Synes tit vores ytringsfrihed, bliver taget som ytringpligt.

Her lidt eksempler, på kommentar til både nogle af mine egne opslag og andres..

Du er medieliderlig.
Hun er da en fuck up kælling.
Det har jo ik en skid med virkeligheden at gøre, det du skriver.
Hvorfor fanden stiller du det spørgsmål her, du jo mærkelig.

Vi må alle ha’ hver vores meninger om andre, men jeg selv, synes bare ik jeg har brug for at ytre den, for en hver pris, for hvad for jeg ud af, at nedgøre andre mennesker.

Selv om vi ikke har de samme holdninger her i livet, kan vi godt respektere hinanden, i min nye verden tales der så meget om mangfoldighed, vi er en minoritet og at der skal være plads til alle, men hvor er den plads lige henne, hvis vi skal nedgøre og tale grimt om andre mennesker, som vi ikke engang kender.

Hvorfor er det at vi alle skal synes det samme, gøre det samme, og hopper vi bare en lille smule ud af normens kasser. Så bliver der set skævt..

Jeg vælger selv at tænke sådan her og det er selvfølgelig mit valg.

At ha’ medmenneskelighed.
At se forskellighed som, at vi kan lære noget at hinanden.
Din holdning er ik forkert, fordi jeg synes noget andet.
Vi har alle brug for ros, så hvorfor ik sige noget godt, istedet for tale hinanden ned.
Er der ting jeg ikke synes om, kan jeg jo scroll videre og lade være med at kig på det.
Hvis jeg ikke ville sige det over for personen i virkeligheden, hvorfor så gøre det på nettet.

Jeg vil lige slutte af med en fantastisk historie, som er en grunden til jeg bliver i dette sociale medie cirkus..

Jeg havde et møde i kbh igår, med en mand der lige som mig er sprunget sent ud, men på mange måder havde en helt anden møde at leve sit liv på idag, end jeg har valgt.
Der var en del vi havde tilfælles i vores historie og så afligevel så forskellig og der var mange ting jeg ikke forstår i hans valg og aldrig ville vælge.
Men det gør jo ikke hans valg forkert, han har valgt det der var rigtigt for ham.
Jeg tager så meget hatten af for det han har gjort, og det var så berigende høre om og jeg kunne forstå at det var det osse for ham, at snakker med en som ikke bare så ham som den onde, ham der var skyld i alt.. et sted hvor han blev forstået..

Derfor jeg er her endnu, kender så meget følelsen af, at ha’ gået med ting selv, eller ikke at blive forstået. Kan jeg her og i mit virke i LGBT, være med til at være en mulighed for at være et sted at kunne henvende sig i en svær tid og ikke at føle sig alene. Så bliver jeg her, i det sociale medie cirkus, for ingen skal føle sig alene.

Gode tanker til jer alle

Dann
Rejsentilmitnyeliv

3 thoughts on “Den sociale medie verden

 • Kim

  Internettet er på en gang vidunderligt og skræmmende. Aldrig har det været så nemt at at finde sammen med andre mennesker med de samme interesser som en selv, hvad enten det er hobbies eller livstil.

  Men det samme internet kan misbruges og bliver det også i stor stil. Det er så nemt for internet trolde at sidde hjemme hos sig selv foran skærmen og taste i tastaturet og mange gange anonymt og chikanere og nedgøre og ydmyge andre mennesker. Så let at gøre når man ikke skal se mennesket i øjnene, man tilsviner på det groveste. Og dette er årsagen til at mange afholder sig fra at kommentere eller bidrage til en debat .. Frygten for at blive chicaneret og nedgjort og ligefrem truet i de grelle tilfælde.

  Det ville være en kedelig verden at leve i, hvis vi alle skulle tænke og syntes det samme. I visse lande myrder man og sætter folk i fængsel, hvis de ikke tænker og lever som magthaverne. Forskelligartethed og mangfoldighed skaber synergi og udvikling. Ensartethed skaber stagnation.

  Det magiske ord er respekt for andre mennesker. Vi skal ikke nødvendigvis alle være enige. Og det er ok, at samtalen slutter med, at man ikke er enige, og selvfølgelig skal man kunne være gode venner alligevel. Det er her respekten for andre mennesker kommer ind i billedet.

  Vil slutte af med at sige, at jeg var manden, som Dann omtalte, at han mødtes med efter job. Vi havde et fantastisk møde, hvor vi sammenlignede vores fortid og erfaringer ikke mindst som homoseksuelle forældre. Meget var sammenligneligt og parallelle livsforløb et langt stykke hen ad vejen. Men vores endelige valg vidt forskellige med de konsekvenser vores respektive valg har medført. Begge har vi valgt, hvad vi mente var det rigtige for os.

  Skønt at tale for første gang med en anden mand med samme erfaringsgrundlag og dermed den nødvendige erfaring og forståelse . Dann lyttede og både han og jeg fik sat ord på tingene. Da jeg havde fortalt min historie færdig, spurgte Dann mig stille og roligt: “Syntes at jeg har hørt meget under vores samtale, at Kim er den “skyldige” og ikke så meget om de andre. De har vel også taget et valg i forhold til dit valg” .

  Jeg var helt stum og måtte lige sunde mig. Dann ramte hovedet på sømmet med et slag. Jeg har altid pr. automatik tænkt, at det var mig der måtte bære skylden for de negative konsekvenser af mine valg. Det var jo mig der var anderledes i forhold til normerne. Med et slag fik Dann mig til at forstå, at mine nærmeste også har truffet et valg ved at blive i forholdet. At ingen er skyldige.. Vi træffer alle de valg gennem livet, som vi mener er de bedste .. og viser det sig senere i livet, at disse valg ikke var det optimale, kan man ikke skrue uret tilbage.. Sket er sket, og man må leve med det .. Som menneske gør man sit bedste over for familie .. ægtefælle og barn Og man kan ikke forlange af noget menneske, at han/ hun gør mere end deres bedste.

  Så tak Dann for at du stillede op og brugte en friaften på et fremmed menneske. Tak for at du lyttede og tak for dine kloge spørgsmål, som fik mig til selv at se svaret. Du aner ikke hvor meget den aften med dig har betydet for mig . Der er blevet løst nogle knuder op, og jeg føler mig lettet og i langt større accept af mig selv ..

  • rejsentilmitnyeliv

   Puha det er flotte ord. Tak og helt igennem osse lærerigt for mig det møde.
   Din tilbage meldling her giver mig så meget og visser igen hvor vigtigt det er for os alle ikke at føle os alene, forkerte og onde mod dem vi holder allermest af, selv vi såre dem undervejs, i lige meget hvad det gælder her i livet.
   Det giver mig så meget mod på alt det jeg har gang i. Tak 🙂
   Dann

   • Kim

    Fortsæt med det “du har gang i” Dann. Der er brug for dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *